VEELGESTELDE VRAGEN

Hier om jou verder te helpen

WAT ZIJN JOUW TARIEVEN?

Mijn tarief is 60 euro per uur. Ik werk niet met bepaalde pakketten. Bij "Visie" kan je lezen waarom :)

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN ZELFSTANDIG RIJ-INSTRUCTEUR EN EEN RIJSCHOOL?

Laat me beginnen met zeggen wat de gelijkenissen zijn. Een instructeur van een rijschool of een zelfstandig rij-instructeur genieten exact dezelfde opleiding. 
Het verschil zit hem in het feit dat een zelfstandig rij-instructeur geen attest kan afleveren waarmee je na 20 uur alleen de baan op mag. Wil je rijles volgen bij een zelfstandig rij-instructeur, dien je te kiezen voor een voorlopig rijbewijs "model 36"; dit is hetzelfde rijbewijs dan wanneer je met je ouders/vrienden zou leren autorijden. Je kan kiezen wie de begeleiders zijn die vermeld staan op je rijbewijs. De zelfstandig rij-begeleider hoeft hier niet op te staan; hij/zij mag, dankzij zijn diploma, lesgeven zonder vermeld te staan op je voorlopig rijbewijs.
Heb je reeds 20 uur les gevolgd bij een erkende rijschool, en ben je dus in het bezit van een voorlopig rijbewijs "model 18", maar voel je je nog niet helemaal klaar om de weg op te gaan, of wil je nog wat bijscholen? Ook in dit geval kan een zelfstandige rijlesgever je helpen. 

ALS IK EEN BESTUURFOUT MAAK; KAN JIJ DAN INGRIJPEN NET ALS BIJ DE RIJSCHOOL?

Ja dat kan zeker. Mijn wagen beschikt ook over de dubbele pedalen. Gaat er dus even iets mis? Dan kan ik steeds ingrijpen. No worries...

KAN IK BIJ JOU OOK MET EEN AUTOMAAT LEREN RIJDEN?

Helaas niet. Mijn leswagen heeft een manuele versnellingsbak. Ik vind het handig dat je kan rijden met een manuele versnellingsbak: zo kan je later met eender welk type versnellingsbak rijden. Want een rijbewijs-examen afleggen voor manuele versnellingsbak laat je toe om ook met een automaat te rijden; omgekeerd niet.

IK BEN HEEL BANG IN DE WAGEN. VANAF DAT IK INSTAP, VOEL IK DE STRESS STIJGEN. KAN JIJ ME HELPEN?

Ik ben ervan overtuigd dat je aan het juiste adres ben! Ik sta erom bekend heel rustig te zijn, en mensen gerust te stellen.

KAN IK ALS OUDER DEELNEMEN AAN DE LESSEN?

Dat kan. Je dient als begeleider vermeld te staan op het voorlopig rijbewijs van je kind. Als deze formaliteit in orde is, kan je achteraan in de leswagen plaatsnemen.

VORMINGSMOMENT: HOE ZIT DAT DAN?

Sommigen willen les volgen bij een zelfstandig rij-instructeur, zonder les te krijgen van ouders/vrienden. Nochtans vraagt de gemeente bij het afhalen van je voorlopige rijbewijs (model 36) wie je begeleiders zullen zijn. Je moet er minstens één vermelden. De begeleider dient geen vormingsmoment gevolgd te hebben. 

Bij een voorlopig rijbewijs "model 18", dien je geen begeleiders op te geven.

IK VOLG LES BIJ DE RIJSCHOOL, MAAR HEB NOG GEEN BEKWAAMHEIDSATTEST ONTVANGEN. MAG IK BIJ EEN ZELFSTANDIG INSTRUCTEUR LES VOLGEN?

Wanneer je les wil volgen bij een zelfstandig instructeur, dien je steeds in het bezit te zijn van een voorlopig rijbewijs. Dat kan een "model 36" zijn (dit is 36 maanden geldig), of een "model 18" zijn (dit is 18 maanden geldig). Heb je dus je 20 uur les gevolgd bij de rijschool, en heb je een bekwaamheidsattest ontvangen, dan kan je je voorlopig rijbewijs "model 18" afhalen, en met een zelfstandig instructeur verder aan de slag.  Heb je echter je 20 uur les niet afgerond bij de rijschool, en wil je les van een zelfstandig instructeur, dien je op het gemeentehuis een voorlopig rijbewijs "model 36" af te halen, om vervolgens les te volgen bij een zelfstandig instructeur.